Beneficiile practicarii fotbalului

la clubul AS Real New

Beneficiile practicarii fotbalului la Academia de fotbal AS Real New

Cum fiecare sport ajuta la dezvoltarea pozitiva si la formarea de caractere puternice, miscarea nu ar trebui sa lipsească din activitatile saptamanale ale piticilor. Fotbalul, pe langa faptul ca este un sport foarte popular, este o alegere potrivita, atat pentru simplitatea regulilor si disponibilitatea spatiilor de joc, cat si pentru ca dezvolta o serie de abilitati fizice și psihice, oferind totodata lectii importante de viata.

Mai jos va sunt prezentate cateva din beneficiile practicarii fotbalului la Academia de fotbal AS Real New, situata in Sector 6, Drumul taberei.

Dezvoltarea armonioasa a organismului si abilitatilor sociale

Scoala de fotbal A.S. REAL NEW BUCURESTI are menirea de a descoperi si dezvolta aptitudinile copiilor pentru fotbal, având la baza dezvoltarea armonioasa si completa a organismului juniorilor. Sa nu uitam că fotbalul este un joc de echipa, iar munca în echipa presupune incredere. Lucrul în echipa ii determina pe membrii sai sa interactioneze permanent, sa se sustină si sa nu gandească individualist. O echipa bine construita permite celor ce o alcatuiesc sa se concentreze fiecare in parte pe valorificarea propriilor talente, calitati si competente. De asemenea, membrii echipei isi pot acorda sprijin reciproc şi, foarte important, orice echipa genereaza mult mai multa creativitate decat o persoana izolata.

Imbunatatirea sanatatii si conditiei fizice 

Jucatorii de fotbal de trebuie să fie în forma si agili. Doar încalzirea înaintea meciului propriu-zis face minuni. Cand piticul aleargă pe teren capata rezistenta si devine mai rapid. Driblatul dezvolta agilitatea și coordonarea. Oasele și muschii devin mai puternici, iar riscul bolilor, precum diabetul sau obezitatea, scade.

Este cunoscut faptul ca inima si plamanii , capacitatea pulmonara si circulatia sanguina ale unui sportiv sunt mult mai bune decat ale unei persoane care refuza miscarea fizica.

Prevenirea si corectarea deficientelor fizice

Multe dintre deficientele fizice ale coloanei vertebrale pot fi corectate si prevenite prin activitati sportive organizate. Corpul se pastreaza sanatos si se dezvolta armonios doar prin practicarea unui sport in defavoarea sedentarismului. Abandonarea miscarii pentru placerea de a butona calculatorul sau televizorul este cel mai mare dusman al copiilor si chiar al adultilor.

Promovarea miscarii in defavoarea viciilor

Tutunul, alcoolul si drogurile sunt pericole care ii pandesc pe adolescenti la tot pasul. Este varsta la care te crezi invincibil, sfaturile adultilor ti se par niste aberatii pentru ca tie nu ti se poate intampla nimic. Am trecut cu totii prin aceasta varsta a teribilismului, iar practicarea unui sport ii tine pe adolescenti departe de astfel de tentatii. Juniorii care iubesc sportul, deci si fotbalul, sunt mai costienti de pericole, sunt mai atenti la sanatatea lor stiind ca doar un organism puternic ii poate ajuta sa atinga performanta. Antrenorii au si ei rolul lor in educarea adolescentilor prin sprijinul, sfaturile si puterea exemplului. La scoala noastra de fotbal pentru copii si juniori suntem atenti si monitorizam comportamentul fiecarui copil pentru a putea trage un semnal de alarma la timp, daca este cazul.

Intarirea imaginii de sine

Cu fiecare antrenament, copiii își depăsesc limitele fizice și psihice. În plus, tocmai pentru că accentul este pus pe echipă ca întreg, nu pe fiecare membru în parte, piticii se simt mai liberi și, în loc să caute recunoașterea meritelor personale și să se compare cu ceilalţi, se identifică cu victoriile comune.

Dezvoltarea fortei musculare si articulatiilor

Prin fiecare activitate fizica efectuata de jucatori, forta musculara se dezvolta, iar articulatiile se intaresc, astfel pe viitor nu exista posibilitatea accidentarilor in timpul antrenamentului sau al meciurilor. Lovirea mingii, sariturile, alergarile, driblingurile, aruncarile, extensiile ajuta la dezvoltarea fortei musculare a intregului organism a juniorilor. 

Invata despre corectitudine, despre “a castiga” si “a pierde”

Prin intrarea in competitii sau jocurile pe care le desfasoara la antrenamente jucatorii invata sa stie sa castige si sa piarda, reusita unei actiuni specifice: lovirea mingii, dribling reprezinta “a castiga”, iar nereusita “a pierde” dar aceasta il face sa dea dovada de perseverenta si sa continue incercarile.

Fotbalul este un joc ce poate fi practicat de toata lumea, nu necesita un echipament costisitor, decat un echipament sportiv si incaltaminte specifica practicarii sportului.

In cazul in care nu faceti parte din familia “AS Real New”, va asteptam sa ne contactati la numarul de telefon : 0724 373 030 , Catalin Mitu sau pe site http://www.realnew.ro/inscriere/ .

Leave a Reply