RealNew

Ajuta-ne sa ajutam!

Poti sprijini activitatea clubului si planurile noastre de viitor prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit sau venit al companiei tale, gratuit si deductibil. Fondurile acordate astfel nu reprezinta o cheltuiala pentru companie, deoarece suma se scade din impozitul datorat statului.
Redirectioneaza 20% din
impozitul pe profit al companiei

Aceasta este o facilitate fiscala care permite organizatiilor cu statut juridic sa redirectioneze o parte din impozitul lor anual pe profit unei cauze care se aliniaza cu valorile organizatiei.

Potrivit legii, contribuabilii care efectueaza sponsorizari au posibilitatea de a reduce impozitul pe profit datorat bugetului de stat, pana in limita a 0,75 % din cifra de afaceri, insa nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Contribuabilii care efectueaza sponsorizari scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:

  1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri;
  2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Redirectioneaza 20% din
impozitul pe venit al microintreprinderii

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari au posibilitatea de a scadea sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive. Scaderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, in urmatoarele 28 de trimestre consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Pasii pentru efectuarea sponsorizarii

1. Calculeaza suma aferenta celor 20% din impozit

2. Descarca contractul de sponsorizare si completeaza-l, il gasesti la acest link:  CONTRACT SPONSORIZARE

3. Trimite contractul completat la sediul nostru ( Prelungirea Ghencea nr. 28, Bl. C5, Sc. A, Et. 1, Ap. 3, Sector 6, Bucuresti, Cod Postal 061711 ) sau pe email ( csrealnewbucuresti@yahoo.com )

Procedura pentru efectuarea redirectionarii

Potrivit OPANAF nr. 1679/2022, platitorii de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microintreprinderilor, dupa caz, pot dispune redirectionarea unor sume din impozitul datorat, potrivit legii, in termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaratiei de impozit pe veniturile microintreprinderilor aferente trimestrului IV.

Contribuabilii isi exercita optiunea de redirectionare a impozitului pe profit / impozitului pe venitul microintreprinderilor prin completarea si depunerea formularului 177 “Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor” (download formular 177)

Formularul digital, gata de completat, este aici.

Instructiuni pentru completarea formularului 177

“Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor”

Rubrica “Denumire”: Club Sportiv A.S. Real New Bucuresti

Rubrica “Cod de identificare fiscala”: 22774720

Rubricile privind “Adresa”: Prelungirea Ghencea nr. 28, Bl. C5, Sc. A, Et. 1, Ap. 3, Sector 6, Bucuresti, Cod Postal 061711

Rubrica “Telefon”0724373030

Rubrica “Email”: csrealnewbucuresti@yahoo.com

Rubrica “Contract nr./data”: Aici se inscriu numarul si data contractului privind acordarea sponsorizarii.

Rubrica “Cont bancar (IBAN)”RO13BRDE410SV02245104100

Rubrica “Suma de redirectionat (lei)”: Aici se inscrie suma pentru care se solicita redirectionarea.